Folders behoud draagvlak voor vleermuizen

Image
Folders draagvlakbehoud vleermuizen en Covid-19

Sinds maart 2020 is de kans groot dat je als vleermuiswerker in het veld, of bij de afhandeling van een vleermuismelding, wordt aangesproken door mensen met vragen over vleermuizen en COVID-19. Om je te helpen deze vragen te beantwoorden heeft de Zoogdiervereniging en de Vleermuiswerkgroep Nederland, in samenwerking met een aantal leden en vrijwilligers, drie nieuwe folders gemaakt:

 1. Vleermuizen in huis : hoe om te gaan met vleermuizen in de directe woonomgeving.
  Deze folder kun je geven aan mensen die hebben ontdekt dat er vleermuizen in hun huis wonen of die binnen of buiten een vleermuis hebben gevonden. De folder is ook handig om af te geven als je bij mensen aanbelt omdat je daar uitvliegende vleermuizen gaat tellen.
 2. Veel gestelde vragen over vleermuizen.
  Als je als werk, of als hobby, met vleermuisonderzoek bezig bent krijg je regelmatig vragen van omwonenden. Bijvoorbeeld over wat je aan het doen bent, over vleermuizen in het algemeen, over waarom er vleermuiskasten in de straat hangen, en sinds kort ook over hoe het zit met vleermuizen en COVID-19. Door deze folder te geven kun je veel van die vragen beantwoorden en kun jij weer verder met je onderzoek.
 3. COVID-19 en vleermuizen: handreiking voor vleermuiswerkers.
  Deze folder is bedoeld voor jou en is niet bedoeld om uit te delen aan het algemeen publiek. De handreiking bevat achtergrondinformatie over vleermuizen en COVID-19 en geeft tips over het beantwoorden vragen van burgers.

Folders downloaden

Een PDF-bestand van de folders kun je hier downloaden:

 1. Vleermuizen in huis.
 2. Veel gestelde vragen over vleermuizen
 3. Handreiking COVID-19 en vleermuizen

Als je folders zelf print dan kan de printer een witte rand langs de foto’s zetten. Bij het vouwen van de Vleermuizen in Huis folder en de Handreiking kan de vouwlijn daardoor niet helemaal goed uitvallen. Dat is niet zo mooi, maar de informatie blijft natuurlijk hetzelfde.

Folders aanvragen

De gedrukte folders kunnen aangevraagd worden in pakketjes van 5x Vleermuizen in huis / 5x Veel gestelde vragen / 1x Handreiking.

Deze folders zijn niet geschikt als educatiefolder bij vleermuiswandelingen of in bezoekerscentra.

Wil je meer exemplaren? Neem dan contact op met het secretariaat: info@zoogdiervereniging.nl of 024 7410 500

€ 0,00