Lid worden

Ontdek de wereld van de Nederlandse zoogdieren en draag met uw lidmaatschap bij aan onderzoek naar en bescherming van de Nederlandse zoogdieren.

Dankzij het speurwerk van duizenden waarnemers weten we nu veel over de verspreiding van zo'n 70 zoogdiersoorten en nog veel meer. In onze zoogdierdatabank zitten op dit moment ruim twee miljoen records. Een aantal soorten nemen toe, anderen nemen af. Veel soorten staan onder druk in hun verspreiding door een verminderde geschiktheid van leefgebieden en door allerlei andere gevolgen van menselijke invloeden.

De Zoogdiervereniging maakt zich sterk voor onderzoek naar en bescherming van de inheemse zoogdieren van Nederland. Het merendeel van het onderzoek en bescherming doen wij via projectfinanciering, een klein deel via subsidies en fondsen. Helaas zijn de vraagstukken veel groter dan de middelen en kunnen wij uw hulp bij het onderzoek naar en bescherming van de Nederlandse zoogdieren goed gebruiken. Dit kan door actief bij te dragen als vrijwilliger, maar ook door ons financieel te steunen. 

Door lid te worden blijft u op de hoogte van het laatste zoogdieren-nieuws én kunt u zich met gelijkgezinden inzetten voor zoogdieren, bijvoorbeeld bij onze werkgroepen.

Type lidmaatschappen

>

Hieronder staan de verschillende lidmaatschappen nader uitgelegd. Hierbij geldt dat het lidmaatschap per kalender jaar loopt en wordt aangegaan voor minimaal één jaar. Opzeggingen moeten voor 1 december voor het nieuwe jaar schriftelijk bij de ledenadministratie binnen zijn. Heeft u nog vragen over het lidmaatschap, stel u vraag hier.

De voorwaarden voor het lidmaatschap vindt u in onze statuten

Standaard lidmaatschap

Bij het lidmaatschap ontvangt u vier keer per jaar het tijdschrift “Zoogdier”. Met fraaie foto's en unieke artikelen is Zoogdier het enige Nederlandstalige tijdschrift dat alle in het wild levende zoogdieren bij u thuisbrengt. Van egel tot eekhoorn, van bever tot boommarter en van das tot otter. Dit populairwetenschappelijke blad is een must voor iedere natuurliefhebber. Dit standaard lidmaatschap kost € 27,50 per jaar.

Uitgebreid lidmaatschap

Kiest u voor een uitgebreid lidmaatschap dan ontvangt u ook ons wetenschappelijke tijdschrift “Lutra" dat twee maal per jaar verschijnt. De artikelen in Lutra behandelen alle aspecten van de zoogdierkunde en -bescherming in Europa en soms ook daarbuiten, maar de nadruk ligt op artikelen over ecologie, biogeografie, gedrag en morfologie. De meeste artikelen zijn geschreven in het Engels met een Nederlandse samenvatting. Dit uitgebreide lidmaatschap kost € 45,- per jaar.

Lidmaatschap voor studenten

Studenten van MBO, HBO en Universiteit krijgen gedurende twee jaar een korting van €4,50 op het standaard en het uitgebreide lidmaatschap. Deze korting is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen en alleen bij het meesturen van een kopie van een geldige studentenpas.

Abonnement Lutra

Het is mogelijk u alleen op "Lutra" te abonneren. Dit kost € 27,50 per jaar.

Voor leden van Natuurpunt

Leden van het Vlaamse Natuurpunt kunnen met korting een los abonnement op Zoogdier nemen. Zij worden daarmee tevens lid van de Zoogdierenwerkgroep van Natuurpunt. Dit abonnement kost € 15,- per jaar.

 

Uw lidmaatschap geeft fiscaal voordeel

>

De Zoogdiervereniging is door de Belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling. Uw giften zijn daardoor aftrekbaar van de belasting. De Belastingdienst stelt verschillende voorwaarden, waaronder de weergave van een aantal zaken op onze website.

Met een periodieke schenking regelt u voor minimaal de komende 5 jaar uw lidmaatschap en een extra jaarlijkse bijdrage. U kunt dit regelen met deze formulieren. Uw contributie wordt daarmee volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting. U steunt de Zoogdiervereniging dan meer voor minder geld, of leuker nog, u kunt méér geven voor hetzelfde geld. Met een periodieke schenking legt u vast dat u de Zoogdiervereniging minimaal de komende 5 jaar steunt met een jaarlijks bedrag. Bij een schenking zit het lidmaatschap inbegrepen. Wij hanteren een minimaal bedrag van € 50,- per jaar.

Wilt u naast de Zoogdiervereniging (voluit Vereniging voor Zoogdierkunde en Zoogdierbescherming) meer goede doelen structureel steunen? Dat kan via één akte via de Schenkservice. Volg de instructies bij Schenkservice om uw schenkingsovereenkomst in te vullen.


Keuze abonnement
U ontvangt Zoogdier.
U ontvangt Zoogdier. Deze optie is alleen mogelijk bij incassobetaling.
U ontvangt Zoogdier en Lutra.
U ontvangt Zoogdier en Lutra. Deze optie is alleen mogelijk bij incassobetaling.
U wordt geen lid van de Zoogdiervereniging en ontvangt Lutra.
Wilt u iemand anders een lidmaatschap één jaar cadeau doen? Vink dan dit vinkje aan. Het lidmaatschap loopt automatisch na één jaar af.
Speciale aanbieding
Bij het nemen van een lidmaatschap kunt u eenmalig gebruik maken van 20% korting op de “Veldgids Europese Zoogdieren” (winkelwaarde € 36,50). Indien u hiervan gebruik wilt maken, dient u dit vakje aan te vinken.
Bij het nemen van een lidmaatschap kunt u eenmalig gebruik maken van €35 korting op het boek “Atlas van de Nederlandse zoogdieren” (winkelwaarde € 55,00). Indien u hiervan gebruik wilt maken, dient u dit vakje aan te vinken.
Aanvullende donatie
Ondersteun ons werk met een aanvullende donatie naast uw lidmaatschap.
Geef hier aan hoeveel u wilt doneren.
Studenten (MBO/HBO/WO) krijgen op vertoon van een geldige studentenpas  twee jaar lang €4,50 per jaar korting op hun lidmaatschap. Vink dit vakje aan indien je student bent.
Slechts één bestand.
64 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png.
Wijze van betaling
Bij verzending van het aanmeldformulier geeft u de Zoogdiervereniging toestemming om maandelijks/jaarlijks het bedrag van het lidmaatschap van uw rekening af te schrijven.
U ontvangt een betaalverzoek en maakt het bedrag jaarlijks zelf over.
Uw bedrijf ontvangt een factuur.
Onze vereniging verwerkt uw persoonsgegevens conform de privacyverklaring. Door dit vakje aan te vinken gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en het privacystatement van de Zoogdiervereniging.