Organiseer ook een activiteit in het Eekhoornweekend

Het Jaar van de Eekhoorn heeft zijn hoogtepunt tijdens het landelijke Eekhoornweekend op 17 en 18 mei. Tijdens dit weekend willen we zoveel mogelijk waarnemingen van eekhoorns verzamelen om op die manier de actuele verspreiding in beeld te brengen.

Organiseer ook een activiteit!

We vragen iedereen die tijdens het weekend een eekhoorn ziet deze door te geven.
Daarnaast komen er diverse materialen beschikbaar waarmee organisaties, scholen, werkgroepen en dergelijke een eigen (lokale) activiteit kunnen organiseren tijdens het Eekhoornweekend.

Beschikbare materialen

Om zelf aan te slag te kunnen, bieden wij een aantal hulpmiddelen:

Zoekkaart

Om niet alleen de eekhoorn zelf maar ook zijn sporen te herkennen, komt er een speciale ‘zoekkaart’ beschikbaar. Op deze zoekkaart komt niet alleen te staan hoe het dier zelf, maar juist ook zijn sporen, kunnen worden herkend.

Folder ‘Eekhoorns in de buurt’

In de folder ‘Eekhoorns in de buurt’ komt een aantal concrete voorbeelden en tips te staan om zelf de eekhoorn een handje te helpen. Bijvoorbeeld door de tuin eekhoornvriendelijk in te richten, het aanplanten van geschikte bomen en struiken.

Powerpoint-presentatie

Naast de zoekkaart en de folder is er een presentatie met achtergrond informatie over de eekhoorn beschikbaar. Deze presentatie kan op verzoek worden toegestuurd.

Contact?

Wilt u dat wij uw activiteit landelijk aankondigen of u de presentatie sturen, stuur dan een mail aan info@zoogdiervereniging.nl.
De folder en zoekkaarten zijn vanaf week 18 te bestellen via de Zoogdierwinkel.

2013 is door de Zoogdiervereniging en Stichting Eekhoornopvang uitgeroepen tot Jaar van de eekhoorn. Meer informatie is te vinden op www.jaarvandeeekhoorn.nl.

Afbeelding verwijderd.