Cursus kleine marterachtigen: ecologie, onderzoek en advisering in het kader van de Omgevingswet (locatie: Drenthe)

10 april 2024 tot 11 april 2024
Staatsbosbeheer Drentsche Aa, Molensteeg 2, 9484 TE Oudemolen
€775 excl. btw
Bunzing (© Merijn van den Hoogenhoff)

De Zoogdiervereniging organiseert in samenwerking met Studio Wolverine en Buro Smaal de tweedaagse cursus ‘Kleine marterachtigen: ecologie, onderzoek en advisering in het kader van de Omgevingswet’ op 10 en 11 april 2024. De cursus wordt georganiseerd bij Staatsbosbeheer Drentsche Aa.

De kleine marterachtigen wezel, hermelijn en bunzing, zijn fascinerende zoogdieren. Ze genieten in toenemende mate wettelijke bescherming waardoor deze soorten steeds vaker relevant worden voor ecologisch adviseurs en vergunningverleners. Maar wat zijn nou precies de ecologische factoren van belang in het leven van deze kleine roofdieren? Welke keuzes maken wezel, hermelijn en bunzing in hun zoektocht naar voedsel terwijl ze proberen te ontkomen aan predatoren? En hoe kun je deze kennis toepassen in het aantonen danwel uitsluiten van deze soorten bij onderzoek en advisering in het kader van de Omgevingswet?

In deze cursus leert een trio aan cursusleiders je meer over de ecologie van, onderzoek aan en juridische aspecten bij deze fascinerende roofdieren. Dit trio aan cursusleiders bestaat uit Dick Klees (Studio Wolverine), Matthijs Smaal (Buro Smaal) en Jeffrey Peereboom (Werkgroep Kleine Marterachtigen).

Na afronding van de cursus beschikken deelnemers over:
- meer actuele kennis van ecologie, sporen en landschapsgebruik van de wezel, hermelijn en bunzing;
- meer kennis over hoe ze onderzoek kunnen doen naar het voorkomen van wezel, hermelijn en bunzing;
- meer kennis hoe ze waarnemingen beter kunnen interpreteren en op waarde schatten;
- kunnen ze deze kennis effectiever inzetten in hun eigen situatie.
- kunnen ze het kennisdocument kleine marterachtigen toepassen.

Kosten
Deelname aan de cursus kost €775 excl. btw. Lunch en cursusmateriaal is hierbij inbegrepen. Overnachting is niet inbegrepen. Doorgang van de cursus is afhankelijk van het aantal deelnemers, hierover wordt u uiterlijk een week voor aanvang van de cursus geïnformeerd. Bij annulering van de cursus krijgt u uw volledige cursusgeld terug.

Vul de achternaam van de deelnemer in (één persoon per keer aanmelden a.u.b.)
Vul de voorletter(s) van de deelnemer in
Vul de roepnaam van de deelnemer in
Vul de adresgegevens van de deelnemer in
Vul de postcode van de deelnemer in
Vul de woonplaats van de deelnemer in
Vul het telefoonnummer van de deelnemer in
Geef hier, indien van toepassing, dieetwensen en/of allergieën op van de deelnemer

Vul de naam van de werkgever in
Vul het adres van de werkgever in
Vul de postcode van de werkgever in
Vul de plaats van de werkgever in
Vul het telefoonnummer van de werkgever in
Vul het e-mailadres van de werkgever in
Geef hier de bij de factuur te gebruiken kostenplaats op indien dit van toepassing is
Geef hier de naam van de contactpersoon of afdeling op indien dit nodig is om op de factuur te vermelden

Deelname aan cursus
De cursuskosten (inclusief cursusmateriaal, koffie/thee en lunch) bedragen €775 excl. btw. Overnachting is niet inbegrepen.

Met het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de cursusvoorwaarden.
U dient akkoord te gaan met onze privacyregels om deel te nemen aan cursussen van de Zoogdiervereniging.
CAPTCHA