Zomerkamp Veldwerkgroep 2022 Montenegro =VOL

26 juli 2022 tot 04 augustus 2022
Montenegro
350,-
Omgeving van Savnik

Zomerkamp 2022 – Montenegro  (english version)

Dit jaar vindt het Zomerkamp van de Veldwerkgroep plaats in Montenegro. Het hoofddoel is een algemene inventarisatie van de zoogdieren in de omgeving van Savnik in het binnenland van Montenegro op ca. 840 m hoogte.

Meer informatie over het gebied

googlemaps

montenegroreizen

Het doel van het kamp

In het gebied is weinig onderzoek verricht naar zoogdieren, voor een aantal soorten is helemaal geen data beschikbaar. Het hoofddoel is een algemene inventarisatie van de zoogdieren in de regio van Savnik, met de focus op de verschillende aanwezige habitatten om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van de zoogdierdiversiteit. Een aantal interessante soorten waar wij onder andere naar zullen zoeken zijn de Thomas’ woelmuis, Bergmuis, Sneeuwmuis, Alpengrootoorvleermuis, Balkan grootoorvleermuis en de Bruine beer. We zullen in gebouwen, grotten en eventuele ondergrondse stelsels zoeken naar vleermuizen, met mistnetten vleermuizen vangen, inloopvallen plaatsen om kleine zoogdieren te vangen en cameravallen plaatsen voor marterachtigen en grotere zoogdieren.

Partner organisaties

De Veldwerkgroep organiseert dit kamp samen en met de ondersteuning van de Nacionalni Parkovi Crne Gore (National Parks of Montenegro). De organisatie beheert alle vijf de nationale parken van het land voor het behoud van de hoge biodiversiteit in deze gebieden. We zullen ook samenwerken met de NGO Wildlife Montenegro, een jonge organisatie die zich richt op het uitvoeren van onderzoek en bescherming van bedreigde diersoorten.

Belma Šestović, Public enterprise for National Parks of Montenegro

Email: belmasestovic@nparkovi.me

Marina Đurović, NGO Wild life Montenegro

Email: marina.djurovic84@gmail.com

Accommodatie en eten

We zullen verblijven in Etno Village Vojnik net ten zuiden van Savnik. Hier zullen we meerdere huisjes tot onze beschikking hebben. Een van de huisjes zullen we in gaan richten als 'veldstation'. Hier staan dan alle veldmeterialen en bureau's met microscoop en computers, in de andere huisjes zullen we dan gaan slapen.

Onze gastheer zal ook het eten voor ons verzorgen.

Wanneer er gelegenheid is komt het voor dat we ook onderzoek in meer afgelegen gebieden uitvoeren. Mocht hier sprake van zijn, dan kan hiervoor een tijdelijke kamp worden opgezet met tenten in de wildernis.

 Wanneer?
26 juli tot en met 04 augustus 2022.

 Kosten

De totale kosten voor het zomerkamp bedragen €350,- (exclusief het heen- en terugreizen). Je kan je opgeven voor het kamp door voor 20 april 2022 €50,- over te maken naar de bankrekening NL06INGB0002050298 van de Zoogdiervereniging te ´s-Hertogenbosch EN door het aanmeldformulier in te vullen. Je aanmelding geldt alleen wanneer beide zijn ontvangen.

English registrationform here.

Het maximaal aantal deelnemers dat zich kan inschrijven is bereikt, inschrijving is stopgezet!

 Belangrijke punten

De Veldwerkgroep is geen reisorganisatie, het wordt van je verwacht dat je zelf je heen- en terugreis regelt. Het kamp begint op de ochtend van dinsdag 26 juli en loopt tot en met donderdag 4 augustus met in het totaal 11 overnachtingen (vol pension). De dagen ervoor en erna kunnen worden gebruikt om naar het gebied te reizen. Rond 15 mei zal de Veldwerkgroep een lijst met alle deelnemers versturen. Je kan deze gebruiken om contact te zoeken met anderen, bijvoorbeeld om afspraken te maken over samen reizen. Tijdens het zomerkamp zullen we dagelijks meerdere uren actief zijn in bergachtig gebied. Het is niet noodzakelijk om heel sportief te zijn, maar er wordt wel van je verwacht dat je de activiteiten aan kan.

Andere punten

Het ‘Huishoudelijk reglement van de Veldwerkgroep’ geldt voor alle activiteiten van de Veldwerkgroep. Deelname aan elke activiteit is op eigen risico. De prijs voor het kamp is inclusief kosten voor overnachting, eten, drinken, vergunningen en deelname aan de activiteiten. Het wordt van de deelnemers verwacht dat ze de noodzakelijke reis- en zorgverzekeringen hebben afgesloten. Op het kamp zal een rooster worden opgesteld waarin iedereen voor alle activiteiten wordt ingepland, hanteren van vleermuizen is alleen mogelijk als je gevaccineerd bent tegen rabiës en voldoende titer hebt. Het is niet toegestaan om huisdieren mee te nemen en alle deelnemers moeten minimaal 18 jaar oud zijn. Meer informatie volgt na inschrijving.