Wilde kat excursie

06 oktober 2022 tot 08 oktober 2022
Natuurpoort de Plaetse
Geen, aanmelden verplicht
Wilde kat
Wilde kat

Ontdek de Brabantse bossen door de ogen van de wilde kat

Op donderdag 6 en zaterdag 8 oktober van 17.00 uur tot 20.00 uur kan je gratis mee op wilde-kat-excursie. Onze gidsen laten je graag zien hoe we van de Brabantse bossen een plek maken waar de wilde kat zich weer thuisvoelt.

Duizenden aangeplante bomen en struiken, bredere bosranden en nieuwe houtwallen: sinds vorig jaar zomer tovert ARK samen met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Zoogdiervereniging en Brabants Landschap de natuur in zuidoost Brabant om tot een waar kattenparadijs. Niet om de gewone huiskat in de watten te leggen, maar om zijn oerbroertje te verwelkomen: de wilde kat. Dit doen we in het kader van het Brabantse kattenproject van de Provincie Noord-Brabant.

Ga mee op excursie om de Brabantse bossen te ontdekken door de ogen van dit zeldzame, inheemse roofdier! Onze gids laat graag zien waarom de wilde kat onmisbaar is én hoe we de natuur in zuidoost Brabant catproof maken. En met een beetje geluk spot je ook nog een ree of das.

Wanneer
Op donderdag 6 en zaterdag 8 oktober van 17.00 uur tot 20.00 uur.
Op 6 oktober geeft onze collega Elze Polman de excursie.

Waar
We verzamelen bij Natuurpoort de Plaetse, De Plaetse 71, 5591 TX Heeze.

Aanmelden
Graag vooraf aanmelden via Ykelien Damstra. Het aantal deelnemers is beperkt. De maximum groepsgrootte per keer is 20 personen.

Kosten
Deelname aan de wilde-kat-excursie is gratis.