25ste Nacht van de Vleermuis

27 augustus 2021 tot 29 augustus 2021
Overal in Nederland! Zie www.nachtvandevleermuis.nl voor locaties.
Verschilt per excursielocatie. Zie website.
27-28-29 augustus 2021 Nacht van de Vleermuis

In het weekend van vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2021 worden in het kader van International Bat Night in heel Nederland vleermuisexcursies georganiseerd. Een kans voor jong en oud om vleermuizen te zien en te horen, en om meer te weten te komen over deze bijzondere zoogdieren. Wist je bijvoorbeeld dat er maar liefst achttien verschillende soorten vleermuizen in Nederland voorkomen? En dat één dwergvleermuis tussen april en oktober meer dan 250.000 muggen en andere kleine insecten opeet?! De gidsen van de Nacht van de Vleermuis kunnen nog veel meer coole feitjes over vleermuizen vertellen.

Tijdens de excursie ga je met een vleermuisdeskundige in de avondschemering op pad. Met een vleermuisdetector maakt hij of zij de ultrasone geluiden van vleermuizen hoorbaar, en leer je over wat vleermuizen 's nachts allemaal uitspoken. Grote kans op het horen en zien van de pruttelende dwergvleermuis, de tapdansende laatvlieger, de biebbobbende rosse vleermuis en de ratelende watervleermuis.

Ga je mee op zoek naar vleermuizen? Kijk dan op Nachtvandevleermuis.nl voor een excursie bij jou in de buurt.

De Nacht van de Vleermuis 2021 vindt plaats in het kader van de 25th International Bat Night, een initiatief van het 30-jarige Eurobats.