Agendaoverzicht

NEM vrijwilligers in het veld

Jubileum 25 jaar Netwerk Ecologische Monitoring

Het Netwerk Ecologische Monitoring (NEM) meet sinds 1999 structureel de natuur in Nederland. Met het NEM kijken we naar welke planten en dieren er allemaal leven in ons land en vooral: hoe gaat het met die soorten?

28 juni 2024
Lees meer over Jubileum 25 jaar Netwerk Ecologische Monitoring
  • Europese otter

Excursie 'Otter over de Grens'

Als onderdeel van Interreg Vlaanderen - Nederland ‘Otters over de grens’ organiseert de Zoogdiervereniging in juni een 3-daagse excursie in Nederland.

• Berkelbever

Duurzaam samenleven met bevers

Steeds vaker vestigen voornamelijk bevers maar ook dassen zich in waterkeringen, waardoor schade aan de kering ontstaat. Graverij is één van de belangrijkste schadetypes die de bever veroorzaakt, maar ook knaag- en natschade mogen niet onderschat worden.

• NEM vrijwilligers in het veld

Jubileum 25 jaar Netwerk Ecologische Monitoring

• Gewone dwergvleermuis (© Luuk Godefrooij)

Nacht van de Vleermuis

In 2024 vindt de Nacht van de Vleermuis plaats op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus. In vele landen in Europa wordt dit weekend aandacht besteed aan vleermuizen.

• Egel (Bron: Beverly Brouwer)

Egeltelling

Door de groei van steden en dorpen worden tuinen voor de egel steeds belangrijker als leefgebied. Tijdens de Egeltelling van 13 tot en met 15 september brengen we in kaart waar egels leven. Ook in jouw tuin? Geef het door!

• Grien Goud

Friese Groene Vrijwilligersdag ‘Grien Goud'

Op zaterdag 21 september vindt de Friese Groene Vrijwilligersdag ‘Grien Goud’ weer plaats! De dag waarop Friese groene vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten en je kunt deelnemen aan inspirerende lezingen, workshops en excursies. Het thema dit jaar is “Als de zon ondergaat”.

• Leadfoto Skadarmeer
    Zit vol

Zomerkamp Veldwerkgroep 2024 Montenegro

Dit jaar vindt het 10 daagse zomerkamp van de Veldwerkgroep plaats in Montenegro. In de omgeving van Virpazar aan het Skadarmeer. Het hoofddoel is een algemene inventarisatie van de zoogdieren in de omgeving van het Skadarmeer.

• Berkelbever

Symposium Kenniscentrum Bever

Op donderdag 17 oktober 2024 vindt het jaarlijkse symposium vanuit het Kenniscentrum Bever plaats in het provinciehuis in Zwolle.

• Laatvlieger

VLEN-dag

Dit jaar vindt de VLEN-dag plaats op 26 oktober. Meer informatie volgt.

• Laan in de Kaapse Bossen

Cursus Vleermuizen en Lanenbeheer

De Zoogdiervereniging en Stichting Probos organiseren samen een praktijkcursus ‘Lanenbeheer voor vleermuizen’ op 21 november 2024.